S/Y STORM
 
Middelhavet 2012

Vi er tilbage ved Storm i Preveza søndag den 10. juni 2012, hvor vi skal have båden tilbage i vandet. Planen er at sejle rundt i det Græske Øhav i ca. 14 dage, hvorefter Mai og Sol tager flyveren hjem til Danmark. Kaptajnens lillebror, Tobias, kommer ned og tager over. Overstyrmand,Tobias, 1. styrmand, Oscar, 2. styrmand, Arthur og kaptajnen sejler herefter mod den Franske kyst og regner med at kunne være der efter ca, 14 dage, hvis vind og vejr tillader det.

MIDDELHAVET 2011

Planen er, at vi sejler fra Lübeck ned igennem kanalerne til Middelhavet ved Marseille. Herfra til Mallorca over til Sardinien og videre ned langs Italien kyst og over til Athen. Turen skulle være ca. 4300 kilometer lang, hvilket svarer til 2300 sømil. Vi regner med, at vi skal bruge ca 6 måneder til denne tur. Storm skulle herefter blive liggende i Middelhavet i et par år.

Kanalsejlads

Inden at vi skal afsted, skal vi have et kanalbevis. Selvom vi begge har sejlet i mange år, har vi tænkt os, at vi begge skulle tage en ny duelighedsprøve, som bliver suppleret med et kanalbevis samt VHF-certifikat.

OVERVEJELSER

Lige siden Piet og jeg mødte hinanden har jeg vist, at det var Piets store drøm, at sejle rundt om Jorden. Selv om jeg altid har sejlet, har det altid for mig været et eventyr, som jeg aldrig forestillede mig selv i. Jeg har altid haft en forestilling om at en tur over Atlanter havet var som 30 dage i kuling på Kattegat. Men det har jeg efterhånden ladet mig overbevise mig om, at det er det ikke (er nu stadig ikke helt sikker;-)).
Efter vi fik vores 3. barn om hverdagens trommerum kører på højtryk begyndte jeg også at kunne se det fantastiske og spændende i at tage tid ud af kalenderen om hellige sig hinanden og eventyret. Da vi så købte Storm var der pludselig mulighed for at eventyret kunne blive en realitet.
Der har været utrolig mange overvejelser omkring hvordan og hvorhen. En tur rundt om Jorden ville kræve mindst 2 år væk. Hvordan kunne det lade sig gøre økonomisk og i forhold til tre børn og bla. skole? Vi måtte desværre konkludere at det ikke var nu at Jord omsejlingen blev realiseret.
Vi besluttede os for at en tur gennem Europas vandveje og herefter Middelhavet med Korsika, Sardinien, Secilien og det Græske øhav, var et rigtigt godt bud.

Certificater og andre papirer.

Dansk Sejlunion’s International Certificate, det kan alle medlemmer af sejlklubber under DS få udstedt, det er det billigste, og det er altid blevet accepteret af havnemyndigheder mv. FTLF’s også accepteres. Er båden registreret i Skibsregistret, dækker Dansk Nationalitetsbevis. Sendetilladelse til VHF.
Forsikringspapirer. Pantaenius m.fl. udsteder et internationalt bevis, som bilag til policen. Husk, at der skal være italiensk og græsk tekst. Forsikringsselskabet ved hvor stor ansvarsforsikring man skal have.
Personlige papirer. Pas, sygesikringskort, sygeforsikring og E-111 formular fra kommunen.
Duelighedsbevis og radiocertifikat skal man også have om bord.
 
"Husk nu, at vi kun er her for sjov - så nyd det satans liv"
citat: Thomas Vice Oberst.
Lav din egen hjemmeside med mono.net